Ny hjälte i Altered Carbon säsong 2

Det har tagit två långa år, men nu finns ett premiärdatum för säsong två av Altered Carbon. Utan Joel Kinnaman, men med Anthony Mackie.

Den 2 februari 2018 var det Netflixpremiär för Altered Carbon, sci fi-serien som bygger på en prisbelönt roman med samma namn författad av Richard K Morgan. Joel Kinnaman spelade huvudrollen som Takeshi Kovacs, en stenhård före detta soldat vars medvetande laddats ned digitalt i en annan kropp, eller fodral som det kallas, ljusår från hans egen hemplanet.

Den process som kallas för resleeving gör det möjligt för Takeshi Kovacs att i säsong två återkomma i en annan kropp. Hjälten som fortsätter sitt sökande efter sin försvunna kärlek Quellcrist Falconer (Renée Elise Goldsberry) spelas nu i stället av Anthony Mackie, aktuell även i Marvel-serien The Falcon and the Winter Soldier.

Kovacs har kallats hem till sin hemplanet, men jagad av sitt förflutna upptäcker han till sin förvåning att det nya uppdraget att utreda en serie brutala mord sammanfaller med hans ansträngningar att hitta Quell. Med hjälp av sin lojala AI Poe (Chris Conner) måste Kovacs söka nya allianser för att besegra sina fiender och nå fram till sanningen: Vem är Quellcrist Falconer?

I en teaser trailer avslöjas också premiärdatumet för säsong två som landar hos Netflix den 27 februari.