Chris Pratt marinsoldat i nytt tv-projekt

Chris Pratt ska göra tv för första gången sedan han blev actionstjärna. Han ska spela huvudrollen i en thrillerserie av Antoine Fuqua.

Chris Pratt slog igenom i komediserien Parks and Recreation, som den lite överviktiga, inte så smarta men godhjärtade Andy Dwyer. Ganska långt från den actionstjärna han nu är känd som från storfilmer som Guardians of the Galaxy och Jurassic World: Fallen Kingdom.

Nu ska Chris Pratt ta sin numera mycket vältränade kropp tillbaka till tv-skärmarna i ett samarbete med Antoine Fuqua, som för några år sedan regisserade Pratt i The Magnificent Seven.

Fuqua ska regissera pilotavsnittet av en potentiell serie där Pratt ska spela en marinsoldat som börjar ifrågasätta omständigheterna kring ett bakhåll som hans platon råkar ut för. Pratt ska även producera konspirationsthrillern ihop med Fuqua. Den senare har redan en rad tv-serier på sin producent-cv, varav The Resident är den mest aktuella.

The Terminal List befinner sig fortfarande i pilotstadiet, men man kan anta att det står både kanaler och streamingtjänster i kö för att vinna budkriget om projektet från team Fuqua & Pratt.