Anthony Mackie i Twisted Metal-serie

Anthony Mackies planer på en Twisted Metal-baserad serie blir verklighet. Streamingtjänsten Peacock har beställt en actionkomedi från Marvel-stjärnan.

Anthony Mackie är mest känd som Sam Wilson aka superhjälten Falcon i Marvel-universumet. Huruvida det blir någon andra säsong av The Falcon and The Winter Soldier är ovisst. Klart är däremot att Anthony Mackie både ska producera och spela huvudrollen i en serie som är baserad på videospels-franchisen Twisted Metal.

Foto: Sony

Anthony Mackie ska spela John Doe, en smart mjölkman som pratar lika snabbt som han kör. Han minns ingenting från sitt förflutna, men får en en-gång-i-livet-chans att finna en plats i en gemenskap, men bara om han kan överleva ett våldsamt slag mellan olika fordon. Han får hjälp av en avtryckarglad biltjuv när han ställs mot våldsamma marodörer i livsfarliga fordon och andra faror på vägarna, inklusive en galen clown som kör en allt för välbekant glassbil.

Det första Twisted Metal-spelet släppets på Playstation 1995. 2019 startade snacket om att Sony var intresserat av producera en serie baserad på videospelet och nu har alltså Peacock gett klartecken som distributör. Det betyder att Skyshowtime, som lanseras senare i år, är det mest troliga svenska hemmet för Anthony Mackies Twisted Metal-serie.