Tv-serie om filmikonen Audrey Hepburn

Hon är en av Hollywoods största ikoner. Nu ska Audrey Hepburns tidiga liv bli tv-serie med manus av The Good Wife-författaren Jacqueline Hoyt.

Audrey Hepburns slog igenom 1953 med Prinsessa på vift (Roman Holiday), och belönades med en Oscarsstatyett tidigt i karriären. Andra kända filmer är Frukost på Tiffany’s, Sabrina och My Fair Lady. Hon är en av endast 16 personer som vunnit en Oscar, Emmy, Grammy och Tony Award, och därmed en så kallad EGOT.

Från Roman Holiday/Prinsessa på vift.

Enligt Variety ska Wildside, det italienska produktionsbolaget bakom serier som The Young Pope och My Brilliant Friend, producera Audrey, som är arbetsnamnet på serien om den glamorösa stilikonen.

Wildside har anlitat Jacqueline Hoyt som manusförfattare. Hoyt har tidigare skrivit för CSI, The Good Wife, The Leftovers och den aktuella Barry Jenkins-skapade serien The Underground Railroad som kommer till Amazon Prime i maj.

Manuset kommer att bygga på ett väl researchat underlag sammanfattat av Audrey Hepburns son Luca Dotti och den italienska journalisten Luigi Spinola. Luca Dotti föddes under Hepburns andra äktenskap med den italienska psykiatrikern Andrea Dotti. Paret var gifta mellan 1969 och 1982.

Dotti och Spinola skrev tillsammans bästsäljaren Audrey at Home 2015 och har sedan dess grävt ännu djupare i materialet, framför allt när det gäller åren som formade ”flickan som aldrig slutade att se livet som en gåva”, vilket är den tid i Hepburns liv som tv-serien främst kommer att utforska.

Audrey Hepburn föddes som Audrey Kathleen Ruston den 4 maj 1929 i Bryssel, Belgien. Hon avled den 20 januari 1993 i Tolochenaz i Schweiz. Den senare delen av livet ägnade Audrey Hepburn främst åt välgörenhetsarbete som Unicef-ambassadör.