Slutet nära för Downton Abbey

Slutet närmar sig för Downton Abbey. De allra sista scenerna filmades i veckan och nu finns även de första exklusiva bilderna från säsong 6.

Julian Fellowes, som skrivit varenda avsnitt av Downton Abbey, väljer att avsluta serien innan historien nått år 1930. ”Jag känner att 1930-talet redan har utforskats väldigt mycket konstnärligt, och jag ville verkligen inte ge mig in på hela det där området med nazister, som jag tycker har utforskats grundligt”, förklarar Fellowes i en intervju i The Wraps.

Det brittiska perioddramat har tagit hem mängder av priser och fängslat människor över hela världen. I Sverige är serien så populär att SVT i sommar visar den femte säsongen en andra gång. Exakt när den sjätte säsongen startar finns det inga uppgifter om, men tv-bolaget ITV förväntas precis som tidigare år köra igång någon gång i september. Det absolut sista avsnittet av Downton Abbey blir en julspecial som sänds i Storbritannien på juldagen.

”Vi kan utlova en sista säsong full av drama och de vanliga intrigerna men med den extra bonusen av att se hur och var alla hamnar”, säger producenten Gareth Neame.
Julian Fellowes fyller i: ”Allting behöver inte ha knutits ihop, men jag tror det finns stora teman som behöver knytas ihop. Jag vill att ni ska titta på det sista avsnittet och känna er nöjda, och inte lurade.”

Michelle Dockery, som spelar Lady Mary Crawley, har redan klart med sitt nästa tv-projekt. Hon ska medverka i Wayward Pines-skaparen Chad Hodges nya TNT-pilot. Good Behavior är baserad på en bok av Blake Crouch, samma person som skrev Wayward Pines-serien. Dockery har dokumenterat inspelningen av den sjätte och sista säsongen av Downton Abbey på Instagram. Här är den allra sista bilden:

Här är också de första exklusiva bilderna från säsong 6:

downton-abbey-season-6-02

downton-abbey-season-6-03

downton-abbey-season-6-04

downton-abbey-season-6-05

downton-abbey-season-6-06

downton-abbey-season-6-07

downton-abbey-season-6-08

downton-abbey-season-6-09