Manus klart för Netflix One Piece-serie

Det har varit tyst länge om Netflix planer på att bearbeta mangaserien One Piece. Men nu finns ett färdigt manus för live action-seriens pilotavsnitt.

Eiichiro Onas One Piece debuterade 1997 och är en av de populäraste mangaserierna genom tiderna. Serien har växt till en franchise som redan består av bland annat 20 säsonger animerad tv, 14 filmer, ett antal romaner och flera video- och dataspel.

I januari 2020 annonserade Netflix att det skulle bli en live action-serien baserad på den tecknade serien. Sedan dess har det varit tyst. Tills i helgen då ett par av Netflix officiella Twitter-konton delade lite ny information om One Piece-serien.

Det ena inlägget visade upp ett färdigt manus för det första avsnittet, författat av Matt Owens och Steven Maeda som också är live action-seriens showrunners. Titeln på avsnittet är Romance Dawn.

Desstutom presenterades Netflixseriens logotype, även den med den medföljande texten: ”no matter how hard or how impossible it is, never lose sight of your goal”.

Netflix och seriens skapare bör därmed vara redo för casting och därefter inspelning.