Nästa Mike Flanagan-skräck i oktober

Mike Flanagan har gjort skräckgenren het hos Netflix. Hans nya serie The Midnight Club har nu fått en teaser och premiärdatum i oktober.

Skräckmästaren Mike Flanagans samarbete med Netflix inleddes med The Haunting of Hill House i oktober 2018 och följdes av The Haunting of Bly Manor två år senare. I september förra året hade Midnight Mass premiär och nu är det klart att nästa Flanagan-serie, med det snarlika namnet The Midnight Club, landar ett år senare.

Mike Flanagan har skapat The Midnight Club tillsammans med Leah Fong och baserat serien på en YA-historia av Christopher Pike. Serien utspelar sig på ett hospice, kallat Rotterdam Home, där en grupp dödssjuka tonåringar tillbringar sin sista tid. De möts i hemlighet vid midnatt för att berätta skräckhistorier och en natt sluter de en pakt: den första som dör ska försöka söka kontakt med de andra bortom graven.

Heather Langenkamp, känd från Nightmare on Elm Street-filmerna, spelar den mystiska doktor som styr över hospicet.

Här är den första teasern för Midnight Club som också avslöjar att premiärdatumet är den 7 oktober.

Mike Flanagans femte Netflix-projekt heter The Fall of the House of Usher och är en miniserie i åtta avsnitt baserad på en novell från 1839 av Edgar Allan Poe (svenska titel: Huset Ushers undergång). Serien, som just nu spelas in, beskrivs som en episk berättelse om girighet, skräck och tragedi och utforskar ämnen som galenskap, familj, isolering och identitet, ämnen som är återkommande i Flanagans serier.