Klart för mycket mer av Slow Horses

Apple tror stenhårt på sin spionserie. Det blir minst tre säsonger till med Gary Oldman och de ifrågasatta MI5-agenterna i Slow Horses. 

Den första säsongen av Slow Horses hade premiär i april. Den bestod bara av sex avsnitt, men redan då stod de klart att det skulle bli en fortsättning av den mörka men också humoristiska spionserien. Nu visar det sig att Apples förtroende är ännu större än så. Streamingtjänsten har gett grönt ljus för både en tredje och fjärde säsong.

Tre tungviktare har bidragit till framgångarna. Spiondramat leds av Oscarsvinnaren Gary Oldman (Darkest Hour). I rollistan finns även Kristin Scott Thomas (The English Patient) och Jonathan Pryce (The Two Popes), som båda också Oscarsnominerats.

Kristin Scott Thomas och Gary Oldman i Slow Horses. Foto: Apple TV+

Gary Oldman spelar Jackson Lamb, en briljant men hetlevrad ledare för en dyskfunktionell grupp agenter som dumpats i den brittiska spionorganisationen MI5:s så kallade Slough House. De ”långsamma hästarna” som placerats där har gjort misstag i tjänsten som förstört deras karriärer.

Apple-serien är baserad på den brittiska thrillerförfattaren Mick Herrons bokserie Slough House. Den första säsongen var byggd på den första romanen Slow Horses, den andra som redan är inspelad och förväntas till streamingtjänsten senare i år, är inspirerad av Dead Lions.

Här är den första sneak peek för säsong två som Apple TV+ frestat med:

De två säsonger som nu har adderats bygger på böckerna Real Tigers respektive Spook Street.

Enligt synopsis för säsong tre så arbetar Jason Lambs missanpassade spioner tillsammans för att stoppa en skurkaktig agent när en av deras egna blir kidnappad. Säsong fyra öppnar med ett bombdåd som detonerar personliga hemligheter som en redan osäker tillvaro på Slough House ännu skakigare.