Midnight Mass – ny Flanagan-skräck

Skräckmästaren Mike Flanagan har lämnat Haunting-antologin bakom sig. Hans nya serie Midnight Mass har premiär på Netflix den 24 september.

The Haunting of Hill House anlände till Netflix i oktober 2018 och följdes av The Haunting of Bly Manor två år senare. Mike Flanagans nya projekt, Midnight Mass, ingår inte i den populära antologiserien men är också en skräckhistoria.

Mike Flanagan har skrivit, producerat och regisserat samtliga sju avsnitt av Midnight Mass som han på Twitter beskriver som sitt favoritprojekt så här långt. I ett brev som han bifogar skriver Flanagan ”att med en bakgrund som korgosse och efter att ha varit nykter i tre år så är det inte svårt att se vad som gör det här så personligt. Idéerna som ligger till grund för serien skrämmer mig på djupet”.

Midnight Mass utspelar sig på Crocket Island, ett litet samhälle på en isolerad ö där mirakulösa, övernaturliga händelser och skrämmande omen börja ske bland befolkningen efter att en karismatisk, men mystisk präst (Hamish Linklater) anländer till ön. Det tycks som om miraklerna kommer med ett pris.

Mike Flanagans Haunting-stjärna och hustru Kate Siegel (vars födelsedag sammanfaller med dagens teasersläpp) finns med även i den nya skräckserien. Robert Longstreet, Annabeth Gish, Rahul Kohli och Henry Thomas känns också igen från Haunting-berättelserna. Zach Gilford, Hamish Linklater, Michael Trucco, Samantha Sloyan och Kristin Lehman hör till de nytillkomna.

Netflix har även släppt ett antal bilder inför premiären av Midnight Mass den 24 september.

Kristin Lehman som Annie Flynn och Henry Thomas som Ed Flynn. Foto: Eike Schroter/Netflix.
Samantha Sloyan som Bev Keane. Foto: Eike Schroter/Netflix
Annabeth Gish som dr Sarah Gunning, Alex Essoe som Mildred Gunnning och Kate Siegel som Erin Greene. Foto: Eike Schroter/Netflix
Zach Gilford som Riley Flynn. Foto: Eike Schroter/Netflix
Rahul Kohli som sheriff Hassan och Matt Biedel som Sturge. Foto: Eike Schroter/Netflix
Kate Siegel som Erin Greene. Foto: Eike Schroter/Netflix