Gugu Mbatha-Raw leder ny Apple-serie

Gugu Mbatha-Raw har landat huvudrollen i en ny Apple-serie. Bakom Surface finns Reese Witherspoons produktionsbolag Hello Sunshine.

Hennes rollfigur i The Morning Show må vara död. Men samarbetet med Apple Studios och Reese Witherspoons produktionsbolag Hello Sunshine är inte över. Det nya projektet heter Surface och är en psykologisk thrillerserie där Gugu Mbatha-Raw nu är klar för huvudrollen.

Den brittiska skådespelerskan Gugu Mbatha-Raw har synts i många film- och tv-sammanhang, bland annat i det Emmy-belönade Black Mirror-avsnittet San Junipero. På senare tid har hon medverkat i filmerna Summerland och Misbehaviour, och har även en roll i den kommande Marvel-serien om Loki.

Ingenting är ännu känt om handlingen i Surface, men Apple TV+ tror så mycket på projektet att streamingtjänsten beställt åtta avsnitt på en gång från seriens skapare och manusförfattare Veronica West. West har tidigare skrivit för bland annat Brothers & Sisters och State of Affairs, och var senast en av skaparna av Hulu-serien High Fidelity.

Veronica West och Gugu Mbatha-Raw kommer att producera Surface ihop med Reese Witherspoon och Lauren Neustadter som framgångsrikt driver produktionsbolaget Hello Sunshine ihop.