Murphy-skräck med Watts och Cannavale

Naomi Watts och Bobby Cannavale är stjärnorna i nästa miniserie från Ryan Murphy. Duon ska spela ett äkta par som hotas av en mystisk stalker.

Det är Deadline Hollywood som säger sig veta att nästa Netflix-projekt från superproducenten Ryan Murphy och hans vapendragare Ian Brennan heter The Watcher och är en skräckhistoria i linje med deras American Horror Story-serie.

Naomi Watts (Twin Peaks) och Bobby Cannavale (Homecoming) ska spela ett äkta par som, när de är på väg att flytta in i sitt drömhus, blir måltavla för en stalker som skickar obehagliga hotbrev undertecknade med ”The Watcher”.

Miniserien är inspirerad av en sann historia om ett ökänt kolonialhus i New Jersey. Huset, som är byggt 1905, köptes 2014 av ett par som tvingades överge sitt nya hem på grund av hotbrev från ”The Watcher”, som påstod sig ha spejat på huset i decennier. Paret lyckades inte sälja huset och hyrde i stället ut det, men även hyresgästen fick ta emot dödshot via brev från ”The Watcher”, vars identitet fortfarande är ett mysterium.

Naomi Watts filmar just nu Amazons remake av kultskräckklassikern Goodnight Mommy och är bland annat känd från olika David Lynch-produktioner (Mulholland Drive, Twin Peaks).

Bobby Cannvale syntes senast i Netflix filmkomedi Thunder Force och är även aktuell i miniserien Nine Perfect Strangers som har premiär på Amazon Prime den 20 augusti.