Mrs Maisel-favoriter följer med till balettvärlden i Étoile

Makarna Palladino stannar hos Amazon. Efter Mrs Maisel gör paret ett nytt besök i balettvärlden och tar ett par favoriter med sig. Två säsonger av Étoile är redan beställda.

Förutom The Marvelous Mrs Maisel är Amy Sherman-Palladino mest känd för att ha skapat Gilmore Girls. Men däremellan har hon och maken Daniel Palladino ytterligare en serie bakom sig som inte lika många känner till. Nämligen Bunheads som bara fick en säsong på dåvarande ABC Family, numera Freeform.

Dramakomedin med Sutton Foster utspelade sig på Paradise Dance Academy, en balettskola i en fiktiv småstad i Kalifornien. I den nya Amazon-serien Étoile återvänder team Palladino till balettvärlden, men den här gången är handlingen förlagd till New York City och Paris. Serien följer dansare och andra artister på två världsberömda balettkompanier, när de försöker rädda sin anrika institutioner genom att byta sina största stjärnor med varandra.

Amy Sherman-Palladino och Daniel Palladino är kända för att gärna återanvända sina favoritskådespelare. Många välbekanta Gilmore Girl-ansikten har dykt upp i The Marvelous Mrs Maisel, och nu tar skaparna med sig Luke Kirby (Lenny Bruce) och Gideon Glick (Susies klient Alfie) från Maisel till den nya serien.

Luke Kirby som Lenny Bruce.

Amazon har redan förbundit sig till två säsonger och totalt 16 avsnitt av Étoile, vars titel på svenska betyder stjärna.

The Marvelous Mrs Maisel, som just nu är mitt i finalsäsongen, har varit Amazons prestigeserie och biljett till prisgalorna. Inte så konstigt då att streamingtjänstens boss Jennifer Skalke gärna vill fortsätta samarbetet med makarna Palladino: “Amy och Dan är briljanta kreatörer av anmärkningsvärda och bestående karaktärer och ett unikt berättande. Vi är otroligt spända på Étoile, och vi hyser inga tvivel om att Amy, Dan och deras team kommer att fortsätta producera otrolig och effektfull television.”