Black Mirror åter i juni – Aaron Paul och Salma Hayek i rollistan

Black Mirror-skaparen Charlie Brooker utlovar mer variation i den nya säsongen av den dystopiska antologiserien. Salma Hayek, Aaron Paul och Kate Mara ingår i rollistan för säsong sex.

Det har snart gått fyra år sedan den senaste säsongen av den techdystopiska antologiserien som är skapad av britten Charlie Brooker och sedan 2015 hör hemma hos Netflix. Säsong fem bestod dessutom bara av tre avsnitt. Den nya säsongen är längre, men exakt hur många avsnitt det handlar om är fortfarande oklart.

Däremot utlovar skaparen Charlie Brooker en säsong med mer variation och fler överraskningar. Vad är vitsen om serien inte fortsätter att återskapa sig själv, menar han i en Tudum-intervju.

“Jag inledde den här säsongen med att avsiktligt vända på några av mina grundläggande antaganden om vad man kan förvänta sig. Som en konsekvens så har vi vid sidan av de mer välbekanta inslagen några nya element, inklusive några som jag tidigare svor att jag aldrig skulle ha med i serien. Detta för att tänja på parametrarna om vad ett Black Mirror-avsnitt är. Berättelserna har fortfarande samma ton – men med några galna svingar och mer variation än någonsin förut”.

Säsong sex av Black Mirror kommer till Netflix i juni.

Rollistan är som vanligt lång och innehåller nu ytterligare ett känt namn. Salma Hayek har anslutit för att medverka i ett av avsnitten.

Övriga i rollistan: Aaron Paul, Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, David Shields, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault, Samuel Blenkin och Zazie Beetz.

Hayek, Hartnett och Mara syns på bilderna nedan från den nya säsongen.

Salma Hayek i Black Mirror. Foto: Netflix
Foto: Daniel Escale/Netflix
Kate Mara i Black Mirror. Foto: Netflix

Charlie Brooker och hans kreativa partner Annabel Jones har under den långa Black Mirror-pausen gjort två mockumentary-specialer för Netflix. Death to 2020 och Death to 2021 är inte en del av det dystopiska Black Mirror-universumet, som finns i sin helhet på Netflix, utan är fristående årssammanfattningar i satirform.