Trailer: Last Light med Matthew Fox

Efter tolv långa år gör Lost-stjärnan Matthew Fox tv-comeback. I Last Light spelar han en kemiingenjör som slåss för att återförena sin familj i ett globalt kaos.

Matthew Fox slog igenom som storebror Charlie Salinger i Party of Five (Ensamma hemma) och gick sedan vidare till den ikoniska rollen som Jack Shepard i Lost. Men sedan Lost-finalen 2010 har Fox lyst med sin frånvaro i tv-sammanhang. 

Tolv år senare är Matthew Fox tillbaka i rampljuset. Han är både producent och huvudrollsinnehavare i en miniserie som bygger på Alex Scarrows apokalyptiska thrillerroman Last Light. 

Thrillerserien i fem avsnitt handlar om en familj som kämpar för att överleva i en värld som kastats in i globalt kaos under en oljekris.

Matthew Fox spela Andy Nielson, en utlänning boende i London som är en av världens ledande oljekemi-ingenjörer. Under ett besök i Mellanöstern inträffar hans värsta mardröm när världens oljetillgångar stängs ned och världen kastas in i komplett kaos. Dessutom är hans familj, hustrun Elena och de två barnen utspridda i Europa. Frågan om vem som ligger bakom oljekrisen bildar kuliss när Andys tvingas se över sina prioriteringar i kampen för att återförenas med sin familj.

Även Downton Abbey-stjärnan Joanne Froggatt har en viktig roll som hustrun Elena Neilson. Hon leder framgångsrikt insamlingen för en stiftelse som sysslar med spetsforskning kring den ögonsjukdom som hon och Andys son Sam lider av, men äktenskapet är ansträngt.

Samtliga avsnitt av Last Light anländer till den amerikanska streamingtjänsten Peacock den 8 september och till Viaplay i Sverige den 16 oktober.

Artikeln uppdaterad med svenskt premiärdatum 2022-09-29.