Noah Wyle från Cityakuten leder ny sjukhusserie

Han är för evigt känd som doktor John Carter i Cityakuten. Nu sluts cirkeln. 15 år efter seriefinalen återförenas Noah Wyle med två av producenterna för den nya sjukhusserien The Pitt.

Cityakuten, eller ER som serien hette på originalspråk, var en av tv-världens mest långlivade och populära sjukhusserier. Det blev 15 säsonger och 331 avsnitt mellan 1995 och 2009. Serien blev också genombrottet för skådespelare som George Clooney, Juliana Margulies, Anthony Andrews, Maura Tierney och förstås Noah Wyle.

Den nya sjukhusserien återförenar Noah Wyle (känd också från Falling Skies) med de två Cityakuten-producenterna R Scott Gemmill och dåvarande showrunnern John Wells. Tillsammans är trion nu producenter för The Pitt, men med Gemmill som seriens showrunner.

Max (före detta HBO Max) har beställt hela 15 avsnitt av den nya sjukhusserien, vilket är ovanligt numera. The Pitt beskrivs som en realistisk utforskning av de utmaningar som sjukvårdspersonal ställs inför i dagens USA sedd genom ögonen på hjältarna i frontlinjen på ett samtida sjukhus i Pittsburgh.

Noah Wyle, R Scott Gemmill och John Wells i ett gemensamt uttalande: “Vi är tacksamma för att Warner Bros. Television och Max ger oss den här möjligheten att återvända till den urbana sjukvården. Den myriad av utmaningar som läkare, sjuksköterskor, tekniker, patienter och deras familjer ställs inför har blivit ännu mer uttalade under det ett och halvt decennium som gått sedan vi senast besökte deras berättelser. Vi är glada att återvända till den här världen med stöd av våra partners och ser fram emot att tänja på gränserna för dramatisk realism och medicinsk korrekthet genom att följa dessa heroiska män och kvinnor.”