Mark Ruffalo i Mare of Easttown-skaparens nya serie

Hans förra serie, Mare of Easttown, Emmy-belönades. Nu är Brad Ingelsby tillbaka hos HBO med ett nytt kriminaldrama. Denna gång med Mark Ruffalo som leading man.

Kate Winslet, Julianne Nicholson och Evan Peters vann Emmy-statyetter för miniserien Mare of Easttown som visades på dåvarande HBO Nordic under våren 2021. Skaparen Brad Ingelsby blev själv nominerad för bästa manuskript.

HBO har nu gett klartecken för nästa Brad Ingelsby-skapade serie. Detta efter att ha sökt och hittat personen som ska fronta serien på samma sätt som Kate Winslet gjorde för Mare of Easttown. Mark Ruffalo får, precis som Winslet, också producentstatus. Ruffalo har samarbetat med HBO förut. Han vann en Emmy för tvillingrollerna i I Know This Much Is True, men är annars mest känd som Bruce Banner/Hulken.

Den nya ännu titellösa Brad Ingelsby-serien är också ett kriminaldrama. Handlingen är fortfarande höjd i dunkel, det enda som är känt är att serien ska följa medlemmarna på en avdelning för brottsbekämpning och de kriminella som de försöker gripa.

Francesca Orsi, Head of HBO Drama Series and Films, ser fram emot det nya samarbetet med Brad Ingelsby: “Brads bottenlösa kreativitet och ojämförbara förmåga att fånga publiken är inspirerande och vi kan inte se mer fram emot att ge oss ut på den här resan tillsammans. När tillfället gavs att samarbeta med Mark i ytterligare en serie så såg vi genast chansen att få bevittna hur han andas in stor mänsklighet i en ny roll. Det är också en ära att samarbeta med Jeremiah (Zagar), en unik regissör vars djupa förståelse för visuell storytelling kommer att ta det här projektet till nya höjder. Den samlade talangen är så spännande”.