Trailer: Obi-Wan Kenobi och Darth Vader

Darth Vader skymtar för första gången förbi i den nya trailern för serien om Obi-Wan Kenobi. Jedimästaren är en jagad man i den nya Star Wars-serien.

Vi vet sedan tidigare att Disney+-serien utspelar sig tio efter Revenge of the Sith där Obi-Wan Kenobi efter en brutal fajt drabbades av sin största förlust, den som ledde till att hans bästa vän och protegé, Anakin Skywalker, valde den mörka sidan, transformerades till Darth Vader och tog makten i Rymdimperiet.

I den nya miniserien har den jagade jedimästaren gömt sig i Tatooine där han vakat över en ung Luke Skywalker. Allt medan Rymdimperiet fortsätter jakten på de jedis som lyckades överleva alla mord som följde av ökända Order 66.

Tiden är nu mogen för Obi-Wan Kenobi att att drabba samman med sin protegé igen. Både Ewan McGregor i titelrollen och Hayden Christensen, som spelade Anakin Skywalker för första gången i Episode II: Attack of the Clones, repriserar sina roller.

I den nya trailern, noterbart släppt för att fira May the Fourth, frestar Disney+ med en första mycket kort introduktion av sithmästaren själv, Darth Vader.

Även Joel Edgerton och Bonnie Piesse återvänder som Luke Skywalkers släktingar Owen och Beru Lars.

Trailern bjuder också på mer av Rupert Friend (Homeland) som The Grand Inquisitor (Ruper Friend) och framför allt Moses Ingram (The Queens Gambit) som Inquisitor Reva. De två är nykomlingar i Star Wars-universumet precis som Indira Varma (Game of Thrones), Kumail Nanjiani (Silicon Valley), Sung Kang (Power), Simone Kessell (The Crossing) och Maya Erskine (Pen15),

Obi-Wan Kenobi skulle från början ha haft premiär på Disney+ den 25 maj, på dagen 45 år efter premiären av den första Star Wars-filmen (retroaktivt döpt till Star Wars: Episode IV – A New Hope) där karaktären Obi-Wan Kenobi dök upp för första gången. Nu hamnar premiären i stället på ett mindre bevingat datum. Den 27 maj släpps de två första av sex avsnitt.