Mandy Patinkin som modern Poirot i Death and Other Details

Ett mordmysterium i Agatha Christies anda men satt i nutid. Mandy Patinkin spelar en modern Hercule Poirot-typ i detektivserien Death and Other Details.

I tv-världen är Broadway-veteranen mest känd från sina åtta säsonger som Saul Berenson i Homeland. Nästa stora tv-roll för Mandy Patinkin är som detektiven Rufus Cotesworth i en Hulu-serie med ett Agatha Christie-liknande upplägg. 

Serien, som tidigare gick under arbetsnamnet Career Opportunities in Murder and Mayhem, har fått titeln Death and Other Stories. Den fråga som utgör premissen: Hur löser du ett mord i en värld där fakta inte längre styr? Särskilt när man befinner sig på ett kryssningsfartyg i Medelhavet med de rika och mäktiga, och alla ombord döljer någonting. Det är vad världens bästa detektiv ställs inför. 

Rufus Cotesworth må vara den briljanta och välklädda detektiven, inspirerad av kända fiktiva detektiver som Hercule Poirot, Sherlock Holmes och Sam Spade, men i centrum för handlingen finns även den betydligt yngre Imogene Scott (Violett Beane).

Imogene Scott är en rastlös ung kvinna och småtjuv. Varenda bortskämd gäst och utmattad besättningsman är misstänkt, och när Imogene blir huvudmisstänkt tvingas hon alliera sig med en man som hon föraktar – Rufus Cotesworth. De kommer att behöva varandra om de ska ha något hopp om att lösa mysterierna som hopar sig ombord på SS Varuna.

Andra roller görs av Lauren Patten, Hugo Diego Garica, Angela Zhou och Rahul Kohli.

Mike Weiss och Heidi Cole McAdams har skapat serien. I Entertainment Weekly berättar de om hur de velat ta glamouren och intrigerna från Agatha Christies romaner och placera dem i dagens moderna värld. ”Vi älskar Agatha Christie-romaner. Vi har läst allting hon har skrivit. Vi ville fånga atmosfären i hennes arbete och föra in hennes stil i vår samtida värld. Det betyder minnesvärda miljöer. Kostymavdelningen ledd av Mandi Line hämtade inspiration från Kathrine Hepburn och Grace Kelly.”

Death and Other Stories har premiär på den amerikanska streamingtjänsten Hulu den 16 januari. När serien kommer till svenska Disney+ återstår att se.