Giancarlo Esposito intar förarsätet i Parish

Better Call Saul är över, men Giancarlo Esposito är kvar hos AMC. Esposito sitter bakom ratten i kriminalserien Parish som nu fått en första trailer.

Gustavo ”Gus” Fring var av karaktärerna som följde med från Breaking Bad till Better Call Saul. Nu har Gus Fring gjort sitt men Giancarlo Esposito är kvar hos kabelkanalen AMC. Den flerfaldigt Emmy-nominerade skådespelaren har huvudrollen i miniserien Parish.

Billions-författaren The Travers är showrunner och baserar AMC-dramat på den brittiska serien The Driver. Det var inledningsvis också titeln på AMC-serien som när den första trailern nu släpps presenteras som Parish, efter huvudkaraktärens efternamn.

Gracian “Gray” Parish är en familjeman och stolt ägare av en lyxbilsbusiness i New Orleans. Efter att hans son blivit brutalt mördad och hans företag kollapsat möter han en gammal vän från sina dagar som chaufför. Det sänder Gray på kollisionskurs med ett våldsamt brottssyndikat som exploaterar odokumenterade immigranter vid USA:s södra hamnar. 

I rollistan finns även Bradley Whitford (The Handmaid’s Tale), Skeet Ulrich (Riverdale), Zackary Momoh (The Nevers, Seven Seconds) och Paula Malcomson (Ray Donovan).

Parish kommer till AMC någon gång under 2024.