Fortsättning på Spartacus – med nytt perspektiv

Steven S DeNight återvänder efter tio år till sitt Spartacus-universum. Starz har gett klartecken för att låta Nick Tarabay reprisera sin antagonistroll i Spartacus: House of Ashur.

När alla tv-och streamingbolag försöker rädda affären via franchise och spinoffer av redan kända titlar är det ingen som blir förvånad över att Starz nu plockat fram Spartacus ur arkiven för att spinna vidare på det blodiga historiska dramat om gladiatorerna i antikens Rom.

Starz har beställt tio avsnitt av Spartacus: House of Ashur, där Nick Tarabay ska reprisera rollen som han spelade i fyra säsonger, 2010-3013. Skaparen Steven S DeKnight återvänder som showrunner och exekutiv producent.

Starz beskriver House of Ashur som en erotisk och spännande berg-och-dal-baneupplevelse som bygger vidare på allt som gjorde originalserien till en hit. Frågan som ställs är: Vad hade hänt om Ashur inte dött på Mount Vesuvius i slutet av Spartacus: Vengeance? Och vad hade hänt om han fått Batiatus gladiatorskola i present för att ha hjälpt romarna att döda Spartacus i slutet av slavupproret?

Steven S DeKnights originalserie byggde på den historiska personen Spartacus som ledde en slavrevolt. Varje säsong hade en undertitel. Liam Whitfield spelade titelrollen i Blood and Sand, men insjuknade och den andra säsongen, Gods of the Arena, förvandlades till en prequel. Efter Whitfields död spelades Spartacus av Liam McIntyre i Venegeance och War of the Damned.

Starzplay och Viaplay bör bli svenskt hem för Spartacus: House of Ashur.