Espositos nästa roll: gangsterchaufför

Better Call Saul går mot sitt slut, men Giancarlo Esposito blir kvar hos AMC. Esposito ska spela chaufför åt en gangster i dramaserien The Driver.

Den 19 april startar den första halvan av finalsäsongen av Better Call Saul. Det betyder att finalen närmar sig även för Gustavo ”Gus” Fring, en av karaktärerna som följde med från Breaking Bad till Better Call Saul.

Men även om Gus Fring snart har gjort sitt så stannar Giancarlo Esposito kvar hos kabelkanalen AMC. Den flerfaldigt Emmy-nominerade skådespelaren är klar för huvudrollen i det nya dramat The Driver. Giancarlo Esposito ska spela en taxichaufför vars liv vänds upp och ner när han går med på vara chaufför åt en New Orleans-baserad gangster från Zimbabwe som exploaterar odokumenterade immigranter vid USA:s södra hamnar.

Billions-författaren The Travers är showrunner för The Driver och baserar AMC-dramat på en brittisk serie med samma namn.

Giancarlo Esposito och Jonathan Banks som Gus Fring och Mike Ehrmantraut i säsong sex av Better Call Saul. Foto: AMC

“Giancarlo är en unik talang som redan är älskad av AMC:s tittare via sina enastående prestationer i Breaking Bad och Better Call Saul. Vi är glada över att fortsätta relationen i en serie som är byggd kring honom och en förglömlig karaktär som tar vad han tror är ett enkelt jobbtillfälle och finner sig själv konfronterad med en värld som testar honom på sätt han aldrig hade kunnat föreställa sig”, säger AMC:s underhållningschef Dan McDermott i ett uttalande.

Giancarlo Esposito är också känd som Moff Gideon i Star Wars-serien The Mandalorian.