Topp 5: Värsta dödsfallen i The Walking Dead

Stream har listat de mest chockerande dödsfallen hittills i The Walking Dead. Spoilervarning om du inte sett de fem första säsongerna.

Spinoffen Fear the Walking Dead går mot säsongsfinal på HBO Nordic och den 11 oktober kickar AMC igång den sjätte säsongen av moderserien som också visas på Kanal 5 och Kanal 5 Play med start den 18 oktober. Se TWD-trailer här. Som en hommage till höstens zombieinvasion har Stream listat de mest chockerande dödsfallen hittills i The Walking Dead.

WalkingDeadBethBeth (S05E08)
Allt ser så lovande ut då bland andra Daryl, Rick och Carol kämpar sig igenom Grady Memorial-sjukhuset i ett försök att hämta tillbaka Hershels yngsta dotter Beth (Emily Kinney). Gruppen la ned allt motstånd och hade en klockren plan, men när de närmar sig ställets självutnämnda ledare Dawn går allt så fruktansvärt fel. Beth anfaller Dawn med en sax för att försöka rädda Noah, vilket får Dawn att skjuta den unga flickan innan hon själv skjuts till döds av Daryl. Beths död överrumplar oss alla. Ett magiskt och obehagligt ögonblick i The Walking Dead.

twd-s04e08-14

Hershel (S04E08)
Den faderlige bonden Hershel (Scott Wilson), som redan i den tredje säsongen av zombie-serien mister sitt ben, får det inte lättare i den fjärde säsongen. Rick Grimes ärkefiende, The Governor, har nämligen utsett gruppens tillhåll, West Georgia-fängelset, som sin nya huvudbas och rullar därför upp till stängslet i en stridsvagn och hotar att slå ihjäl både Michonne och Hershel. Att han faktiskt också gör allvar av sitt hot och halshugger den pensionerade bonden kommer som en stor chock. Ett helt vansinnigt avsnitt som vi aldrig glömmer.

Tyler James Williams as Noah - The Walking Dead _ Season 5, Episode 14 - Photo Credit: Gene Page/AMCNoah (S05E14)
The Walking Dead har aldrig lagt fingrarna emellan när seriens hårt prövade överlevare har mött sina öden, men vi var helt oförberedda på den brutala och ytterst blodiga död som drabbar en av gruppens nyare medlemmar, Noah (Tyler James Williams), då han fastnar i en svängdörr på den lokala matbutiken. Glenn gör allt vad han kan för att övertala fegisen Nicholas att inte springa i väg med svansen mellan benen, men då denne ändå gör det är Noahs öde förseglat. Hans död är smärtsam och rasande obehaglig. Ett av The Walking Deads mest obarmhärtiga ögonblick.

Andrew Lincoln as Rick Grimes, Andrew J. West as Gareth, Sonequa Martin-Green as Sasha - The Walking Dead _ Season 5, Episode 3 - Photo Credit: Gene Page/AMC

Gareth (S05E03)
Vi visste att Terminus skulle vara mer än en fristad för vår ovanliga grupp av överlevande, men att stället – och inte minst dess befolkning – består av vansinniga kannibaler i färd med att bygga upp ett förråd smyger sig på oss. Detsamma gör de många striderna mellan Rick och Terminus ledare Gareth (Andrew J West). De hamnar till slut i en kyrka där Rick, efter att långsamt ha lockat Gareth och hans folk närmare, slutligen hamnar i närkamp med kannibalen. Scenen där Rick hackar kannibalen Gareth i småbitar med en machete är bottenlöst skrämmande.

TWD_Daryl&MerleMerle (S03E15)
Merle Dixon (Michael Rooker) dök upp i den första säsongen av The Walking Dead, men syntes inte till i den andra säsongen. I den tredje säsongen är han tillbaka, och fungerar då som The Governors högra hand. Men då han i ett försök att mörda Woodbury-ledaren, tas till fånga av sitt tidigare gäng och skjuts i magen är det med visshet om att han förvandlats till zombie och att hans lillebror Daryl kommer tvingas att döda honom. Scenen mellan de två bröderna är hjärtskärande och alldeles hypnotisk – även om vi inte kan ställa oss bakom Merle.