Clea Duvall gör serie med Tegan and Sara

Musikertvillingarna Tegan and Sara skrev tillsammans en bok om sin vilda tonårstid. Nu ska Clea Duvall göra tv-serie av High School.

De numera 40-åriga tvillingsystrarna Tegan och Sara Quin skrev vartannat kapitel i den självbiografiska romanen High School som utkom 2019. Nu har de placerat boken i händerna på goda vännen Clea DuVall, skådespelerskan som börjat tillbringa allt mer bakom kameran, senast som regissör för julfilmen Happiest Season.

Det är Amazons annonsfinansierade streamingtjänst IMDb TV som beställt en ungdomsserie som beskrivs som en transcendent historia om första kärlekar och första sånger. High School är en historia om att finna sin identitet – en resa som blir ännu mer komplicerad om du har en tvilling vars egna inre kamp påminner om din egen. Det är också en historia om att acceptera sin sexuella läggning, båda systrarna kom ut som lesbiska redan som tonåringar.

Clea DuVall ska producera serien ihop med Tegan Quin, Sara Quin, Amazon Studios och Brad Pitts produktionsbolag Plan B Entertainment. DuVall ska även skriva manus och regissera flera avsnitt, inklusive pilotavsnittet.

“Vi är otroligt glada över att få arbeta ihop med Lauren, Ryan och det fantastiska IMDb TV-teamet för att ge liv åt ‘High School’ och vi ber om ursäkt i förväg till vår mor för att vi tvingar henne att återuppleva den här perioden med oss igen”, säger de kanadensiska tvillingarna i ett gemensamt uttalande.

Sara Quin till vänster och Tegan Quin till höger. Foto: Tegan and Sara