Lena Waithe utforskar öppna äktenskap

Mångsysslaren Lena Waithe vill utforska det öppna äktenskapet i en tv-serie. Open är arbetsnamnet på hennes senaste Amazon-projekt.

Lena Waithe är en manusförfattare och skådespelare med många järn i elden. Genombrottet kom med det Emmy-belönade Master of None-avsnittet The Thanksgiving för tre år sedan. Sedan dess har hon bland annat skapat tv-serierna The Chi, Boomerang och Twenties samt långfilmen Queen & Slim samt synts i säsong tre av Westworld.

Hittills har Waithe helt fokuserat på berättelser som bygger på svartas erfarenheter. Denna gång vill hon utforska så kallade öppna äktenskap. Hon har själv skrivit manuset till pilotavsnittet av den tänkta serien som går under arbetsnamnet Open.

”Jag har aldrig varit i ett öppet äktenskap, men det fascinerar mig. Vi lever i en värld där, om jag sa att jag hade varit otrogen mot min fru så skulle du säga, ja, det är så det går. Men om jag sa att jag var i ett öppet äktenskap vore det som om jag berättade att jag gått med i scientologerna. Samhället har ett konservativt sätt att se på äktenskap. Jag tror att vi som nation behöver omvärdera hur ett äktenskap ser ut, för vad det nu än är som vi har i dag så fungerar det inte”, säger Lena Waithe till Hollywood Reporter som var först med nyheten.

Open är inte det enda tv-projekt som Lena Waithe jobbar med just nu inom ramen för sin Amazon Studios-deal. Först på tur står skräckantologin Them: Covenant. Den första säsongen följer ett svart par (Deborah Ayorinde och Ashley Thomas) som flyttar till ett helvitt kvarter i Los Angeles. Området visar sig dölja ondskefulla krafter, både verkliga och övernaturliga.