Från fantasy till sci fi för Lena Headey

Från Game of Thrones till Beacon 23. Nästa huvudroll för Lena Headey är i en psykologisk sci fi-serie baserad på en roman med samma namn.

Lena Headey är numera mest känd för rollen son den maktgalna Cersei Lannister i fantasyserien Game of Thrones. I nästa projekt, en tv-serie baserad på Hugh Howeys bästsäljande sci fi-roman Beacon 23, har brittiskan skrivit på både som skådespelare och producent,.

Den thrillerbetonade sci fi-serien är skapad av Zak Penn. Den följer två personer, Halan och Aster, vars öden flätas samman när de finner sig fångade vid änden av det universum vi känner till. Aster, spelad av Lena Headey, hittar fram till en ensam fyrvaktare och en kamp mellan två viljor inleds när Halan börjar ifrågasätta om Aster är vän eller fiende. Att hon skickligt döljer sin agenda och sina motiv skulle kunna göra henne till en storslagen motståndare.

“Vi hade exakt en person i tankarna när vi funderade på vem som kunde spela Aster – vem kan bidra med styrka, sårbarhet och briljans till den komplexa karaktären. Ingen annan än Lena Headey”, säger Katherine Pope, chef för Spectrum Originals som tillsammans med AMC ligger bakom projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *