Klart när Heartstopper återvänder

Tonårskärleken blomstrar och Billie Eilish sjunger i den första teasern för säsong tre av Heartstopper. Fansen kan nu också glädja sig åt ett premiärdatum, även om det fortfarande är långt borta.

Alice Osemans populära romantiska serieroman Heartstopper handlar om queer kärlek, vänskap, lojalitet och psykisk ohälsa. Coming of-age-berättelsen om rugbystjärnan Nick Nelson och den neurotiska men varmhjärtade Charlie Spring och om hur de två skolkompisarna faller för varandra är lika personlig som universell.

I säsong tre fördjupas relationen mellan de två, och i den första teasern funderar Charlie över om han ska våga säga de där tre viktiga orden. Vi får inte veta svaret i teasern. Däremot får vi höra Billie Eilish-låten Birds of a Feather.

Nick och Charlie spelas av Kit Connor och Joe Locke. Runt dem finns Charlies kompisar Tao (William Gao) och Elle (Yasmin Finney) och det andra paret Tara (Corinna Brown) och Darcy (Kizzy Edgell). 

Olivia Colman lyckades inte hitta något hål i sin upptagna kalender för att återvända som Kits mamma Sarah. I stället gästas säsongen av tre andra etablerade skådespelare; Hayley Atwell (Agent Carter) spelar Nicks släkting Diane och Eddie Marsan (Ray Donovan) porträtterar Charlies terapeut Geoff. Dessutom gör Jonathan Bailey (Bridgerton) ett kort inhopp som Instagram-kändisen Jack Maddox.

Enligt Alice Oseman, som själv gjort tv-bearbetningen, kan tittarna förvänta sig en mer mogen serie när Heartstopper återvänder. “I säsong ett känns de som barn, men nu är de definitivt tonåringar. Skådespelarna är mycket äldre också så jag tror att det automatiskt gör det till en äldre serie.”

Hon fortsätter: “Nyckeln till varje säsong är att tänka på varje par och hur deras relation kan utvecklas på något sätt“.

Alla åtta avsnitten av den tredje säsongen av Heartstopper släpps av Netflix den 3 oktober.