Netflix ger Gilmore Girls en fortsättning

Ja, det är sant. Vi kommer att få se mer av Gilmore Girls. Lorelai och Rory Gilmore återförenas i en miniserie på Netflix.

Warner Bros och Netflix uppges vara överens om fyra minifilmer på 90 minuter vardera. Det är också klart att seriens skapare Amy Sherman-Palladino ska skriva manus tillsammans med maken och producenten Daniel Palladino. Det som återstår är att få klartecken från alla skådespelare. De inblandade räknar dock med att alla de viktigaste personerna, som Lauren Graham (Lorelai), Alexis Bledel (Rory), Kelly Bishop (Emily Gilmore) och Scott Patterson (Luke), kommer att medverka i fortsättningen av Gilmore Girls.

Enligt TVLine kommer man i miniserien hoppa framåt i tiden. Tittarna får möta Lorelai och hennes dotter Rory i nutid, det vill säga sådär åtta år efter att originalserien tog adjö 2007. Planen är också enligt TVLine att de flesta av Rorys pojkvänner ska dyka upp på ett eller annat sätt.

Många Gilmore Girls-fans är fortfarande besvikna över hur serien slutade och kopplar ihop det med att skaparen Amy Sherman-Palladino på grund av kontraktsbråk inte var inblandad i den sjunde och sista säsongen. Nu får Sherman-Palladino en ny chans att knyta ihop säcken för sina älskade karaktärer och äntligen avslöja de fyra orden som hela tiden var tänkta att avsluta serien.

Gilmore Girls-gänget återförenades i somras i samband med en tv-festival och pratade då bland annat om möjligheterna till en fortsättning av serien. Här är de hos Today: