Ny säsong av Bridgerton bekräftad

Mer sex, skvaller och skandaler i societets-London. Ingen är förvånad, men nu har Netflix bekräftat att det blir en andra säsong av Bridgerton.

Perioddramat hade premiär den 25 december och förväntas enligt Netflix egna beräkningar ha nått 63 miljoner tittare inom loppet av 28 dagar. Så en andra säsong var väntad. Ett gäng upplyftande scener har klippts ihop till en trailer där den glada nyheten presenteras.

Bridgerton, eller Familjen Bridgerton som Netflix valt att kalla serien i Sverige, är alltså Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes första Netflixproduktion. Det är ett ovanligt sexigt kostymdrama med svepande romantik, smaskiga skandaler och kvickt berättande skapat av mångåriga Shondaland-medarbetaren Chris van Dusen.

Tv-serien är baserad på en boksvit av Julia Quinn som fokuserar på vart och ett av de många syskonen Bridgerton. Chris van Dusen har bekräftat att serien fortsätter att följa samma ordning som böckerna. Den andra boken heter The Viscount Who Loved Me och placerar äldsta sonen Anthony i centrum för en ny episk kärlekshistoria.

Jonathan Bailey som Anthony Bridgerton till vänster. Regé-Jean Page spelar Simon Basset. Foto: Liam Daniel/Netflix

Recensionen av den första säsongen finns här.