Långfilm ska avrunda Ray Donovan

Fansen protesterade. Showtime lyssnade. Historien om den skrupellösa fixaren Ray Donovan är inte över utan ska avrundas med en långfilm.

Showtime meddelade i början av februari att det inte blir någon åttonde säsong av Ray Donovan. Det beslutet står fast. Däremot ska antihjältens historia knytas ihop i en långfilm. Manus ska skrivas av showrunner David Hollander ihop med skådespelaren Liev Schreiber, som känner karaktären väl efter att ha spelat titelpersonen i sju säsonger.

“När Ray Donovan försvann från tablån efter sju fantastiska säsonger hörde vi från så många lojala fans att de inte var redo att säga adjö till Ray och den underbart dysfunktionella Donovan-klanen. Så för deras skull är vi glada att Liev och David skapar ett spännande nytt kapitel av denna ikoniska serie”, sa Showtime-bossen Gary Levine när filmen annonserades tidigare i veckan.

Förutom Liev Schreiber själv återvänder även Jon Voigt för att reprisera rollen som Rays far Mickey Donovan och Kerris Dorsey som Rays dotter Bridget.

Filmen ska ta vid där den sjunde säsongen slutade och även hämta inspiration från The Godfather Part II, genom att gifta ihop Donovan-männens nuvarande konflikt med Rays och Mickeys historia från 30 år tillbaka.

Alla sju säsongerna av Ray Donovan finns på HBO Nordic. Det är oklart om filmen inkluderas i samma rättigheter eller om dessa på något sätt påverkas av att Showtime nu är en del av ViacomCBS som i slutet av mars relanserar sin streamingtjänst som Paramount+