Trailer: Filmen om Ray Donovan

Historien om fixaren Ray Donovan avslutas med en långfilm. Den 15 januari är det svensk premiär på Paramount+.

Fansen protesterade. Showtime lyssnade. Det blir visserligen ingen åttonde säsong om den skrupellöse fixaren Ray Donovan, men Showtime ger i alla fall antihjälten ett ordentligt avsked i formen av en långfilm.

“När Ray Donovan försvann från tablån efter sju fantastiska säsonger hörde vi från så många lojala fans att de inte var redo att säga adjö till Ray och den underbart dysfunktionella Donovan-klanen. Så för deras skull är vi glada att Liev och David skapar ett spännande nytt kapitel av denna ikoniska serie”, sa Showtime-bossen Gary Levine när filmen annonserades i början av förra året.

Manuset till Ray Donovan – The Movie (eller Ray Donovan – Filmen, om man så vill), är alltså författat av seriens showrunner David Hollander ihop med skådespelaren Liev Schreiber, som känner sin karaktär väl efter att ha spelat titelpersonen i sju säsonger.

Liev Schreiber som Ray i Ray Donovan – The Movie. Foto: Cara Howe/Showtime

Förutom Liev Schreiber själv återvänder även Jon Voigt för att reprisera rollen som Rays far Mickey Donovan. Filmen tar vid där den sjunde säsongen slutade och väver samman Donovan-männens nutida konflikt med Rays och Mickeys historia från 30 år tillbaka.

Andra originalskådespelare som återvänder till sina roller är Eddie Marsan som Rays bror Terry, Dash Mihok som Rays bror Bunchy, Pooch Hall som Donovans halvbror Daryll, Kerris Dorsey som Rays dotter Bridget, Katherine Moennig som Lena, tillsammans med Kerry Condon som Molly Sullivan och Oscarvinnaren Jon Voight som Mickey Donovan. 

Showtime ägs liksom Paramount+ av ViacomCBS. Ray Donovan – The Movie blir därför tillgänglig på svenska Paramount+ den 15 januari.