Europeisk Ray Donovan-spinoff från Guy Ritchie

Guy Ritchie är inte bara aktuell med Netflixserien The Gentlemen. Han ska också producera och regissera en Ray Donovan-spinoff. The Donovans utspelar sig bland fixare och förmögna i Europa.

Det är Paramount+ som bygger en Ray Donovan-franchise med en spinoff löst baserad på originalserien. Den nya serien ska spelas in utan Liev Schreiber, det vill säga Ray Donovan själv, och utan resten av skådespelarna och det kreativa teamet från originalserien.

I stället har Paramount+ placerat sin spinoff i händerna på Guy Ritchie, som är högaktuell med sin första tv-serie, bearbetningen av den egna filmen The Gentlemen. Till sin hjälp får den brittiska regissören den irländska manusförfattaren Ronan Bennett.

The Donovans handlar om en familj bestående av elitfixare i London, vars klienter inkluderar några av de mest kända människorna i Europa. Familjeförmögenheter och anseende står på spel, udda allianser uppstår och det väntar svek bakom varje hörn, enligt den officiella beskrivningen.

Showtime-serien Ray Donovan gick i sju säsonger 2013-2019 och avslutades med en film 2022. The Donovans väntas få premiär på Paramount+ i USA i slutet av året. I Sverige innebär det Skyshowtime.