Krysten Ritter i Orphan Black: Echoes

Från superhjälte i Jessica Jones till Lucy i en sci fi-historia om identitet. Krysten Ritter ska leda uppföljningsserien Orphan Black: Echoes.

Orphan Black var den lilla kultserien som växte i popularitet och fick en dedikerad fanbas, känd som Clone Club. Det var också serien som gav She-Hulk-aktuella Tatiana Maslany en Emmy för insatsen som Sarah, Alison, Cosima, Rachel, Helena och ett gäng andra kloner.

Science fiction-dramat utspelade sig i en nära framtid och utforskade teman som identitet, reproduktion och makten över våra egna kroppar. Den femte och sista säsongen anlände sommaren 2017. Ett par år senare började spinoff-snacket som nu tagit konkret form. Den nya serien är dock inte någon reboot, utan en ny story som utspelar sig inom samma universum.

Den första säsongen av Orphan Black: Echoes utspelar sig liksom originalserien i en nära framtid och utforskar vetenskaplig manipulation av mänsklig existens. Handlingen följer en grupp kvinnor, vars liv vävs in i varandra, när de försöker greppa mysteriet kring sin identitet i en historia om kärlek och svek.

Krysten Ritter ska spela Lucy som beskrivs som en kvinna med en otrolig ursprungshistoria som försöker hitta sin plats i världen. Ritter, som också skriver romaner och varit sparsmakad med rollerna sedan Jessica Jones, ska även vara med och producera uppföljningsserien.

Anna Fishko (The Society, Fear the Walking Dead) är skapare och showrunner för Echoes. En av originalseriens två skapare, John Fawcett, finns med bland producenterna för spinoffen som väntas till AMC nästa år.

Det är oklart hur den nya serien kommer att förhålla sig till den podcast som Clone Club-fansen nu betraktar som kanon. Orphan Black: The Next Chapter har avverkat två säsonger med medverkan från Tatiana Maslany och flera av kollegerna från originalserien.