Håll ögonen på: Tatiana Maslany

Här är #9 i vår serie om streamingaktuella skådespelare som är värda att hålla ögonen lite extra på: Tatiana Maslany, aktuell i Orphan Black.

Tatiana Maslany var helt okänd utanför hemlandet Kanada när hon fick huvudrollen i Orphan Black. Men ganska snart började det skapas buzz kring den lilla kultserien på BBC America. Allt tack vare Maslanys imponerande rollprestation som huvudkaraktären Sarah och ett växande antal kloner, alla med sina egna distinkta personliga drag och accenter. Fans och kritiker har lobbat länge för hennes namn, och till slut fick även Emmy-juryn upp ögonen för Maslany och gav henne förra året en välförtjänt Emmy-nominering, vilket tillhör ovanligheterna för skådespelare som verkar inom sci fi-genren.

Orphan_Black

Orphan Black har nyligen startat sin fjärde säsong och visas här hemma på Netflix.

Här är sex fakta som du antagligen inte kände till om Tatiana Maslany.

Fakta 1:
Maslany är från Kanada. Född 1985 i Regina, Saskatchewan.

Fakta 2:
Hon har tio års erfarenhet från improvscenen. Var med och tävlade i Canadian Improv Games när hon gick i high school.

Fakta 3:
Mötte pojkvännen Tom Cullen 2011, under inspelningen av miniserien World Without End. De två spelar mot varandra i bioaktuella The Other Half.

Fakta 4:
Tatiana Maslany spelar en yngre version av Helen Mirrens karaktär Maria Altmann i filmen Kvinnan i guld (Woman in Gold), som kom förra året.

kinopoisk.ru
Kvinnan i guld.

Fakta 5:
Musik är en viktig del i hennes transformering till Cosima, Alison och de övriga klonerna i Orphan Black. Maslany har en playlist för varje klon. Prodigy och M.I.A ingår i hennes uppladdning för huvudkaraktären Sarah.

Fakta 6:
Kim Nguyens indiefilm Two Lovers and a Bear, där Tatiana Maslany spelar Lucy, har blivit utvald att visas på årets filmfestival i Cannes.