Första teasern: Krysten Ritter i Orphan Black-spinoffen

Från superhjälte i Jessica Jones till en klonad kvinna i en science fiction-historia om identitet. Krysten Ritter hamnar mitt i en konspiration i spinoffen Orphan Black: Echoes.

Orphan Black var den lilla kultserien som under fem säsonger 2013-2017 växte i popularitet och fick en dedikerad fanbas, känd som Clone Club. Det var också serien som gav Tatiana Maslany ett stort genombrott och en Emmy för insatsen som Sarah, Alison, Cosima, Rachel, Helena och ett helt gäng andra kloner.

Nu har Clone Club fått en ny medlem. Krysten Ritter spelar Lucy som beskrivs som en kvinna med en speciell ursprungshistoria som försöker hitta sin plats i världen. Ritter, som också skriver romaner och varit sparsmakad med rollerna sedan Jessica Jones, är även med och producerar uppföljningsserien.

Det är kring Lucy som hela den första teasern kretsar.

Orphan Black: Echoes är inte någon reboot, utan berättar en ny story om den vetenskapliga manipulationen av människans existens som utspelar sig inom samma universum som originalserien. Handlingen följer återigen en grupp kvinnor, vars liv vävs in i varandra, när de försöker greppa mysteriet kring sin identitet i en historia om kärlek och svek.

Anna Fishko (The Society, Fear the Walking Dead) är skapare och showrunner för Echoes. En av originalseriens två skapare, John Fawcett, finns med bland producenterna för spinoffen som kommer till AMC och BBC America nästa år. Oklart med svenskt hem men HBO Max har landat en del AMC-serier tidigare.

I den första teasern möter vi också brittiskan Keeley Hawes (Bodyguard) i rollen som en medveten men känslig forskare som hamnar i konflikt med sin moralkod när omständigheterna leder henne fram till ett läge där hon måste fatta ett otänkbart beslut.