Samantha Morton som fransk drottning

Ännu en historisk kunglighet får en egen serie hos Starz. Samantha Morton spelar Katarina av Medici i The Serpent Queen.

Biografin Catherine de Medici: Renaissance Queen of France av Leonie Frieda är förlaga för Justin Haythe-skapade The Serpent Queen som precis fått en officiell trailer.

I centrum finns Katarina av Medici, som var en föräldralös tonårig när hon på 1500-talet gifte in sig i det franska hovet. Katarina förväntades bidra med en förmögenhet till hemgift och producera arvingar, bara för att upptäcka att maken Henrik II var kär i en äldre kvinna och att hon själv inte kunde få några barn. Ändå lyckades Katarina med intelligens och beslutsamhet hålla liv i äktenskapet, bli en av världens mäktigaste kvinnor och regera Frankrike i 30 år.

Katarina av Medici var känd för sina intriger, och hennes förkärlek för att använda gift ledde till smeknamnet Serpent Queen, ormdrottningen.

Titelrollen görs av Samantha Morton, känd från Minority Report och The Walking Dead. Medverkar gör även Amrita Acharia (Game of Thrones), Enzo Cilenti (The Last Tycoon), Barry Atsma (The Hitman’s Bodyguard), Nicholas Burns (Harlots) och Danny Kirrane (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales). 

Game of Thrones-skådespelaren Charles Dance, även högaktuell i The Sandman, har en gästroll som påve.

Charles Dance som påve Clemens VII.

Starz är känt för sina historiska draman, centrerade kring kvinnliga kungligheter. Det började med Rebecca Ferguson i The White Queen. Därefter har Starz bland annat lanserat The White Princess, The Spanish Princess och nu i sommar Becoming Elizabeth.

The Serpent Queen har premiär på Starz den 11 september. Kabelkanalens streamingtjänst Starzplay lanserades tidigare i år även i Sverige. Starz-serier kan också streamas hos Viaplay.