Yes! – nya X-Files snart på Viaplay

Ni missade väl inte den största streamingnyheten runt nyår? Nämligen att sanningen snart finns därute – på Viaplay. Premiär för miniserien The X-Files den 28 januari.

Att vi på Stream Sverige ser fram emot att återigen se David Duchovny och Gillian Anderson träda fram på tv-skärmarna som Fox Mulder och Dana Scully har ni säkert redan förstått. Vi har skrivit om fortsättningen av The X-Files (eller Arkiv X om ni så vill) flera gånger, bland annat i ett långt reportage här och om bakom kulisserna-videon här.

Hela tiden ville vi tro att en svensk streamingtjänst skulle fixa rättigheterna till miniserien. Strax före jul fick vi veta att TV3 kommer att sända de sex nya avsnitten, även kallat säsong 10. Eftersom TV3 och Viaplay har samma ägare väcktes hoppet och nu står det alltså klart att science fiction-serien kan streamas hos Viaplay från den 28 januari. TVDags var först med att avslöja den goda nyheten. Huruvida två avsnitt blir tillgängliga direkt framgår inte, men Fox i USA sänder i alla fall avsnitt ett och två dagarna efter varandra den 24 och 25 januari.