Klart för säsong tre av Evil

Var kommer ondskan ifrån? Varför gör bra människor dåliga saker? Det utforskas i Evil som förnyats för en tredje säsong av Paramount plus.

Robert och Michelle King är det kreativa äkta paret bakom The Good Wife och The Good Fight. Makarna har även skapat Evil, som inför den andra säsongen flyttade från CBS till streamingtjänsten Paramount+ och där nått en publik även utanför kritikerskaran som hyllat serien sedan starten. Tre avsnitt in på den andra säsongen har serien redan förnyats för en tredje säsong.

Evil är liksom The Good Fight och The Good Fight (pågår just nu på HBO Nordic) en procedurserie som (delvis) utspelar sig i rättssalar, men är ändå ett stort steg från de mer traditionella The Kings-skapelserna och kan mer liknas vid psykologisk skräck med humor.

I centrum finns en skeptisk rättspsykolog (Katja Herbers ), en blivande präst (Mike Colter) och en tekniker (Aasif Mandvi) som på uppdrag av den katolska kyrkan försöker ta reda på om till synes övernaturliga fenomen kan förklaras med logik och vetenskap. De tre arbetar ihop för att utreda om människor som begått olika brott drabbats av mentala sammanbrott eller om det finns någon annan mer ondskefull orsak bakom deras handlingar. Kanske något övernaturligt ondskefullt inslag? Michael Emerson spelar en mystisk man som använder teknologi för att koppla ihop psykopater och skapa kaos.

Evil kan streamas på Paramount+ som i våras relanserades även i Sverige.