George Clooney till Buck Rogers-reboot

En av de första science fiction-hjältarna är på väg tillbaka till tv-skärmarna. Den som ska ta Buck Rogers in i framtiden är George Clooney.

Filmstjärnan och numera regissören George Clooney var senast aktuell med Netflixfilmen Midnight Sky. Nu har han och partnern i produktionsbolaget Smokehouse Pictures, Grant Heslov, anslutit till tv-projektet om den klassiska science fiction-karaktären Buck Rogers. Duon ska producera och Clooney eventuellt också spela huvudrollen. Flint Dille, barnbarn till skaparen av dagstidningsstrippen om Buck Rogers, är ombord som producent sedan tidigare.

Tanken är att det först ska bli en miniserie, med manus av Brian K Vaughan, känd för seriealbumet Y: The Last Man and Saga som för övrigt också håller på att bearbetats till en tv-serie. Om Buck Rogers-serien blir en framgång är målet att också producera både en långfilm och en animerad serie som cirkulerar kring samma hjälte.

Karaktären Buck Rogers föddes 1928 i en pulp fiction-novell med titeln Armageddon 2419. Året därpå fick karaktären en tecknad serie under eget namn och populariteten sköt i höjden. 1979 gjordes det senaste tv-serieförsöket med Buck Rogers in the 25th Century. Han fick då en robot som sidekick, Twiki, och i serien fanns också en talande dator vid namn Dr. Theopolis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *