Då återuppstår Frasier – se första bilderna

Kelsey Grammer är i oktober tillbaka i den ikoniska rollen som Frasier Crane. Det framgår av den första teasern som ackompanjeras av en nyinspelning av det klassiska Frasier-temat.

Frasier Crane, psykiatrikern som blev populär radiopratare, är en av de mest långlivade karaktärerna i amerikansk sitcom-historia. Seriens stjärna Kelsey Grammer har länge velat reprisera rollen i komediserien som började som en spinoff av Cheers och avslutades 2004 efter elva egna säsonger. Till slut fick han som han ville – nu även i producentrollen.

Den 12 oktober debuterar de två första avsnitten av Frasier på Paramount+ i USA och Kanada. När avsnitten blir tillgängliga i Sverige återstår att se, men Skyshowtime är svenskt hem för serier från Paramount+.

Den första teasern består av en nyinspelning av det klassiska musiktemat “Tossed Salads & Scambled Eggs”.

Det nya kapitlet av Frasier Cranes liv utspelar sig i en annan stad än Seattle och med nya karaktärer runt honom. Enligt den officiella beskrivningen så följer serien Fraiser Crane när han återvänder till Boston med nya utmaningar att konfrontera, nya relationer att forma och en gammal dröm eller två att slutligen infria.

Kelsey Grammer omges av Jack Cutmore-Scott som sonen Freddy; Nicholas Lyndhurst som collegekompisen Alan som blivit universitetsprofessor; Toks Olagundoye som Alans kollega; Jess Salgueiro som Freddy’s rumskompis Eve; och Anders Keith som brorsonen David. 

David Hyde Pierce som spelade Frasiers bror Niles Crane, har tackat nej till att medverka. Däremot kommer Bebe Neuwirth att reprisera rollen som dr Lillth Sternin, Freddys mor, i ett avsnitt.

Paramount+ har också släppt de första bilderna.

Jack Cutmore-Smith som Freddy Crane och Kelsey Grammer som Frasier Crane. Foto: Pamela Littky/Paramount+
Toks Olagundoye som Olivia, Kelsey Grammer som Frasier Crane och Nicholas Lyndhurst som Alan. Foto: Chris Haston/Paramount+
Kelsey Grammer som Frasier Crane, Jess Salgueiro som Eve och Jack Cutmore-Scott som Freddy. Foto: Chris Haston/Paramount+
Jack Cutmore-Scott som Freddy Crane, Anders Keith som David och Kelsey Grammer som Frasier Crane. Foto: Chris Haston/Paramount+