Keanu Reeves klar för stor tv-roll

Keanu Reeves har under sin långa karriär aldrig lett en tv-serie. Men nu är det dags. Han ska producera och spela huvudrollen i Devil in the White City.

Redan i januari började det snackas om att Keanu Reeves var på väg mot sin första stora tv-roll. Nu har Hulu bekräftat att förhandlingarna är klara och att filmstjärnan ska spela en av de två huvudrollerna i en påkostad tv-bearbetning av Erik Larsons mångfaldigt prisbelönade roman The Devil in the White City (Djävulen i den vita staden).

Romanen från 2003 har den fullständiga titeln The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair och berättar den spektakulära och fascinerade historien om världutställningen som gömde USA:s första seriemördare.

Tv-serien ska ta med tittarna på en rundtur av mord, romans och mysterium under det som brukar kallas den förgyllda åldern, det vill säga perioden efter det amerikanska inbördeskriget.

I berättelsens centrum finns två män, en arkitekt och en seriemördare, vars öde blev för evigt sammanflätade vid Världsutställningen i Chicago 1893. Daniel H Burnham är en briljant och kräsen arkitekt som kämpar för att göra avtryck i världen. Henry H Holmes är en snygg och lömsk doktor som skapat ett eget ”Mordhotell” på mässan, ett palats byggt för att förföra, tortera och lemlästa unga kvinnor.

Vem av de två som ska spelas av Keanu Reeves är fortfarande oklart.

Keanu Reeves var senast aktuell  i Matrix Resurraction och återvänder under 2023 i nästa filmkapitel om John Wick. Senast han syntes i tv-seriesammanhang var i en gästroll i vännen Peter Stormares Viaplay-komedi Swedish Dicks.

Castle Rocks medskapare Sam Shaw svarar för tv-bearbetningen av The Devil in the White City. Bland producenterna återfinns även Leonardo DiCaprio som köpte rättigheterna till boken redan 2010, och Martin Scorsese.