Olivia Rodrigos adjö till sin tv-serie

Olivia Rodrigos karriär har växt sig större än tv-serien. Popstjärnan skrivs ut ur High School Musical-serien – med Jesse Tyler Ferguson som sin tv-far.

Ungdomsserien med den långa titeln High School Musical: The Musical: The Series säger adjö till sin största stjärna. Olivia Rodrigo har spelat Nini sedan starten 2019. HSMTSTM blev hennes genombrott, men det var hitlåten Drivers License och albumet Sour som katapultade henne till världsstjärna och Grammyvinnare fortfarande blott 19 år gammal.

Seriens skapare och showrunner Tim Federle har sagt till Entertainment Tonight att Nini i säsong tre av Disney+-serien är redo att utforska världen utanför East High: “Olivia själv har varit med om en så monumental explosion i musikindustrin att det kändes rätt att jobba med Olivia och säga ’Hur får vi ut dig ut i världen medan vi hamnar lite i baksätet?’ vilket vi alla är stolta att göra för att stötta henne.”

Som en del av Ninis finalark introduceras hon av sina mammor till deras vän Marvin – som visar sig vara Ninis biologiska far. Han spelas av Jesse Tyler Ferguson (Modern Family).

Veckans avsnitt avslutas med att Nini framträder med sången “You Never Know,”, en reflektion av hur långt hon kommit och hur långt hon fortfarande har kvar. “Det är väldigt känslosamt och en summering av hennes upplevelser i serien”, säger Federle till TVLine.com.

Den tredje säsongen av High School Musical: The Musical: The Series hade premiär den 27 juli. Serien var redan då förnyad för en fjärde säsong.