Katherine Heigl gör nytt tv-försök

Katherine Heigl ska spela huvudrollen i advokatdramat Doubt. Därmed återförenas hon med två före detta Grey’s Anatomy-författtare.

Katherine Heigls återkomst till tv i fjol blev ingen triumf. State of Affairs las ned redan efter en säsong. Nu gör hon ett nytt försök i CBS-serien Doubt där hon ersätter KaDee Strickland (Private Practice) som ursprungligen var påtänkt för rollen.

Manuset är skrivet av makarna Tony Phelan och Joan Rater som fram till och med säsong 10 ingick i skrivstaben för Grey’s Anatomy. Med andra ord blir det en liten Grey’s reunion på CBS. Heigl spelade som bekant Izzy i sex säsonger innan hon lämnade sjukhusserien och Shondaland med buller och bång efter att bland annat ha kritiserat kvaliteten på manuskripten.

I Doubt ska Katherine Heigl spela Sadie som är en smart och framgångsrik försvarsadvokat som till allas förvåning inleder ett förhållande med en klient som kanske är skyldig, kanske inte, till ett brutalt brott. Andra medverkande skådespelare är Dule Hill, Laverne Cox, Kobi Libii, Elliott Gould och Dreama Walker.