Grönt ljus för MacGyver och Training Day

CBS har gett klartecken för fem nya dramaserier. Inklusive den uppmärksammade rebooten av 80-talsserien MacGyver och en fortsättning på filmen Training Day.

Richard Dean Anderson spelade den populära MacGyver i sju säsonger 1985-1992. I den nya CBS-serien är Angus MacGyver i 20-årsåldern och blir värvad av samma hemliga organisation som förekommer i originalserien, och där han snabbt får användning av sin förmåga att lösa problem på okonventionella sätt. Denna yngre MacGyver spelas av Lucas Till, hittills mest känd som Havok i X Men-filmerna. En annan stor roll görs av George Eads (CSI: Crime Scene Investigations).

Denzel Washington vann en Oscar och Ethan Hawke erhöll en nominering för Training Day som gick upp på biodukarna 2001. Nu ska filmens regissör Antoine Fuqua göra en tv-serie som utspelar sig i nutid. Nykomlingen Justin Cornwell har fått rollen som Kyle Craig, en ung, duktig och idealistisk polis som placeras i en elitavdelning där han paras ihop med en äldre detektiv med tveksam moral, spelad av Bill Paxton. Katrina Law, Drew Van Acker, Lex Scott Davis och Julie Benz finns också i rollistan.

De övriga tre dramaserierna är:
• Bull. NCIS-stjärnan Michael Weatherlys första gig efter de många åren som populära DiNozzo blir i ett drama som baseras på talk show-värden doktor Phils tidiga år som konsult vid rättegångar. Phil McGraw är själv exekutiv producent.
• Doubt. Katherine Heigls gör ett nytt tv-försök efter fiaskot med State of Affairs. I Doubt spelar hon en smart och chic försvarsadvokat som börjar falla för en klient som kanske eller kanske inte är skyldig till ett brutalt mord.
• Pure Genius. Jason Katims, som låg bakom Friday Night Lights och Parenthood, ger sig in i sjukhussvängen. En mäktig Silicon Valley-finansiär anlitar en kirurg med kontroversiell bakgrund för att starta ett sjukhus som ligger i teknisk framkant.