Teaser: Heigl och Chalke i Firefly Lane

Katherine Heigl och Sarah Chalke är bästa vänner genom tre decennier i Firefly Lane. En ny teaser avslöjar att Netflixserien har premiär den 3 februari.

Återigen handlar det om serie som är baserad på en bästsäljande roman. Kristin Hannah har skrivit boken med samma namn och finns också med som producent för Firefly Lane som av Netflix fått den svenska titeln Vad som än händer. Maggie Friedman (Witches of East End) är seriens skapare och showrunner.

I centrum finns Kate och Tully. De blir kompisar i 14-årsåldern och väljer olika vägar i livet men lyckas genom tre decennier hålla fast vid sin vänskap trots att den ibland ställs på hårda prov.

Väninnorna spelas av Katherine Heigl och Sarah Chalke som båda slog igenom i populära sjukhusserier under ungefär samma era. Heigl som Izzie Stevens i dramat Grey’s Anatomy och Chalke som Elliot Reid i komediserien Scrubs.

I Firefly Lane är Katherine Heigl mer mörkhårig än vi är vana att se henne. Hon spelar den coola Tully, vars liv är inriktat på rikedom och berömmelse. Sarah Chalkes blonda Kate har i stället valt familjen och moderskapet.

“Du är inte ensam. Det blir du aldrig. Du är fast med mig för evigt“, säger Tully till Kate i den teaser som Netflix precis har släppt för att annonsera seriens premiärdatum. Den 3 februari släpps de tio avsnitten i den första säsongen av Firefly Lane/Vad som än händer.