Kate Beckinsale i tv-serien The Widow

Kate Beckinsale är på en okuvlig jakt efter sanningen i den nya thrillerserien The Widow. De första bilderna och den första trailern har släppts inför premiären den 1 mars.

Precis som titeln skvallrar om är Kate Beckinsales karaktär Georgia Wells änka. Hennes make Will har förolyckats i en flygkrasch i Republiken Kongo. Eller det är i alla fall vad som rapporterats från officiella källor. Men när Georgia tre år senare upptäcker att maken kanske inte alls är död så lämnar hon sitt vanliga liv bakom sig och ger sig ut på en envis jakt efter sanningen.

I en annan del av världen, i holländska Rotterdam, anmäler sig en blind isländsk man till ett läkemedelsförsök. Han döljer en hemlighet som har kopplingar till Georgias make och det är bara en tidsfråga innan han dras in i den världen igen.

The Widow är ett samarbete mellan brittiska ITV och amerikanska Amazon. Serien är skapad av Harry och Jack Williams som låg bakom The Missing och Liar. Brittiska Kate Beckinsale har flera actionroller bakom sig, inte minst från Underworld-filmerna, men det här är hennes första riktiga tv-gig sedan 1990-talet. Hon har hon sällskap av bland andra Charles Dance (Game of Thrones), Alex Kingston (Doctor Who), Matthew Le Nevez (Offspring), Ólafur Darri Ólafsson (True Detective), Babs Olusanmokun  (Black Mirror), Louise Brealey (Containment) och Bart Fouche (Invictus).

The Widow består av åtta avsnitt och kommer till amerikanska Amazon Prime Video den 1 mars. Det är oklart om den releasen även inkluderar Europa eftersom hänsyn måste tas till att ITV äger rättigheterna i Storbritannien. ITV har ännu inte annonserat något premiärdatum.

Här är också de första bilderna på Kate Beckinsale i The Widow:

Kate Beckinsale och Charles Dance i The Widow.