Coolidge även i White Lotus säsong 2

The White Lotus hälsar Jennifer Coolidge tillbaka i säsong två. En ny historia ska berättas som ger utrymme för hennes karaktär Tanya McQuoid.

Mike Whites satiriska och samhällskritiska berättelse om ett antal gäster och anställda på en lyxig resort på Hawaii blev tv-sommarens höjdpunkt och väntas plocka hem priser på nästa års Emmy-gala. Men frågan är i vilken kategori. The White Lotus marknadsfördes nämligen som en miniserie. Men precis som med Big Little Lies har seriens succé fått HBO att tänka om.

“Mike har ännu en gång levererat en utmärkande HBO-show som alla snackar om. Vi ser fram emot att höra var han vill ta oss nästa gång, efter att detta episka kapitel i Hawaii är över, och vi kan inte bärga oss när det gäller att fortsätta följa var han tar oss”, sa HBO:s vice programchef Francesca Orsi när serien förnyades redan i augusti.

HBO har inte bekräftat, men enligt källor till TVLine och andra amerikanska branschmedier är den första gästen i säsong två nu bokad. Jennifer Coolidge stod ut i den första säsongen som den förmögna, alkoholiserade och desperat ensamma Tanya McQuiod. I den andra säsongen får vi möta karaktären igen som en av gästerna på en helt annan resort, som enligt de rykten som florerar troligen är belägen någonstans i Europa.

Att det är Jennifer Coolidge som ska stå för kontinuiteten framför kameran är ingen högoddsare med tanke på karaktärens popularitet och vad skaparen Mike White sagt om samarbetet med sin mångåriga vän: “Hon är en av de roligaste människorna som jag har träffat. Hon är också en mycket bra person. Vi har försökt jobba ihop på några andra projekt förut som det inte blivit något av, så det här är väldigt tillfredsställande. För mig är det troligen en av de mest tillfredsställande aspekterna på hela den här upplevelsen.”