Coolidge åter till White Lotus i oktober

En sovrumsfars med tänder. Så beskriver skaparen Mike White den andra säsongen av The White Lotus som utspelar sig i Italien. I oktober är det premiär.

Den första säsongen av Mike Whites mörka satiriska komedi spelades av coronaskäl in i ett avskilt Four Seasons Hotel på Maui, Hawaii. Det lyckade konceptet återanvänds i säsong två. Den här gången är platsen Four Seasons San Domenico Palace på den exklusiva sicilianska resorten Taormina. Jennifer Coolidges karaktär, den känsliga änkan Tanya McQuoid, har checkat in på The White Lotus-kedjans italienska lyxresort och möter där nya gäster och ny personal. 

HBO har precis släppt en teaser för säsong två som klätts i formen av en falsk reklamkampanj för The White Lotus med Tanya som Blossom Cirkle-medlem.

I teasern uppmanas tittarna att boka in sig på hotellet i oktober. Det sammanfaller förstås med seriens officiella premiärdatum som är den 30 oktober, vilket i praktiken innebär den 31 oktober på HBO Max i Sverige.

Där den första säsongen handlade om strukturell kolonialism och vita människor som tror att de är goda men agerar med avslappnad grymhet så ägnas den andra säsongen åt maskulinitet, femininitet och svartsjuka. Skaparen Mike White beskriver själv den nya säsongen som en sovrumsfars med tänder i en intervju i Vulture.

Mike White specialskrev karaktären Tanya McQuoid för sin vän Jennifer Coolidge som i september kan vinna en Emmy för sin rollprestation. Tanya fortsätter i säsong två sin romans med Greg (Jon Gries), i övrigt är det idel nya ansikten.

Aubrey Plaza (Parks and Recreation) spelar Harper Spiller som är på semester med sin make Ethan (Will Sharpe, Sherlock) och hans rumskamrat från college med fru. Relationen dem emellan är spänd. Cameron och Daphne Babcock spelas av Theo James (Sanditon) och Meghann Fahy (The Bold Type).

Vidare medverkar Michel Imperioli som Dominic Di Grasso, på The White Lotus tillsammans med sin åldrande far, Bert Di Grasso (Homelands F Murray Abraham) och sin son (Adam DiMarco från The Magicians).
Tom Hollander (Taboo) spelar Quentin, en britt som lever utomlands och semestrar med sina vänner och en yngre släkting. Haley Lu Richardson (The Edge of Seventeen) slutligen porträtterar Portia, en ung kvinna som reser med sin chef Tanya.

Artikeln uppdaterad med premiärdatum 2022-09-23.