Plaza, Stevens & Smart i Legion-pilot

Downton Abbeys Dan Stevens och Aubrey Plaza från Parks and Recreation är båda klara för Legion, en tv-spinoff till X-Men av Fargos Noah Hawley.

Noah Hawley har hyllats för sina två säsonger av FX-serien Fargo (finns på HBO Nordic). Den tredje får fansen vänta på till nästa år eftersom Hawley är upptagen med ett annat projekt. Han har skrivit pilotavsnittet till Legion som är FX Networks första superhjältesatsning och Marvel-samarbete.

Nu börjar castingen till pilotavsnittet bli klar och den ser väldigt intressant ut. Noah Hawley tar med sig två av skådespelarna från Fargos senaste säsong och har nu också hittat sin huvudrollsinnehavare i britten Dan Stevens.

Dan Stevens gör här sin första stora tv-roll sedan hans karaktär Matthew Crawley dog i Downton Abbey. X-Men-ledaren Charles Xaviers schizofrena son David Haller (även känd som Legion) är en jagad man. Han är på väg att ge upp när en annan patient ger honom hopp.

Rachel Keller fick sitt genombrott som Simone Gerhardt i Fargos andra säsong. Hawley blev så imponerad att han gett henne den kvinnliga huvudrollen som Syd, en tuff och streetsmart tjej som innerst inne tror på ett ”leva lyckliga i alla sin år”-scenario och ger David hopp.

Aubrey Plaza har mest satsat på filmroller efter de sju säsongerna som April i Parks and Recreation. I sin tv-comeback spelar hon Davids vän Lenny som trots en historia av drog- och alkoholmissbruk bidrar med positiv energi till Davids liv.

Jean Smart imponerade som familjen Gerhardts matriark och Simones farmor i Fargo. I Legion spelar hon Melanie, en smart terapeut som använder lite okonventionella metoder.

Det ser ut som om Legion kommer att berätta en helt annan historia och ha en annan ton än både X-Men-filmerna och andra superhjälteserier. “Tv ger oss möjlighet att gå ännu längre och vad jag ser att Noah och FX vill göra med Legion är något helt eget i sin genre, på sätt och vis spränga paradigmen för seriealbum och superhjältehistorier, och nästan göra vår superhjälteversion av Breaking Bad”, säger producenten Simon Kinberg till Collider.

Pilotavsnittet ska spelas in i mars. Först därefter bestämmer sig FX för om Legion är värd att satsa på som serie.