Drama runt Natalie Portmans Apple-serie

Baltimore har utgjort skådeplats för många kriminalserier. Under inspelningen av Lady in the Lake med Natalie Portman trängde sig verkligheten på.

Miniserien Lady in the Lake bygger på en roman från 2019 av Laura Lippman som beskrivs som en blandning av modern psykologi och klassisk noir. Romanen har bearbetats till tv-serie av Alma Har’el och Dre Ryan. Honey Boy-regissören Har’el har själv både skrivit pilotavsnittet och regisserat. 

Från början var det tänkt att Oscarvinnaren Natalie Portman i sin första stora tv-roll skulle dela rampljuset med en annan Oscarvinnaren, Lupita Nyong’o har lämnat Apple TV-produktionen och ersatts av Moses Ingram, senast synlig i Star Wars-serien Obi Wan-Kenobi.

Lady in the Lake utspelar sig i Baltimore på 1960-talet, där ett olöst mord får hemmafrun och mamman Maddie Schwartz (Portman) att uppfinna sitt liv på nytt som undersökande journalist. Det gör att hon hamnar på kollisionskurs med Cleo Sherwood (Ingram), en hårt arbetande kvinna som jonglerar moderskap, många jobb och en passionerat engagemang för att puffa Baltimores progressiva agenda framåt.

Inspelningen av miniserien har pågått i Baltimore i flera månader, men pausades nyligen när producenterna blev utsatta för hot och utpressning av ett gäng knarkhandlare som försökte ta kontroll över inspelningen. Gruppen hotade att skjuta någon om man inte slutade filma och betala en okänd summa. Producenterna bestämde sig då för att sluta filma och hitta en ny inspelningsplats.

Natalie Portman, Moses Ingram och de övriga skådespelarna var inte på inspelningsplatsen när hoten framfördes.