Ja till Reservation Dogs från Taika Waititi

Reservation Dogs går från pilot till serie. Komediserien om fyra unga ursprungsamerikaner kommer från Oscarsvinnaren Taika Waititi.

Det är kabelkanalen FX som beställt en säsong av Reservation Dogs från Taika Waititi (Jojo Rabbit) och Sterlin Harjo (Barking Water). Duon har skrivit manuset ihop och Harjo har även regisserat pilotavsnittet.

“Som gamla vänner var det bara naturligt att Taika och jag hittade ett gemensamt projekt, och vad kan vara bättre än en serie som hedrar den samtida berättarstilen från våra ursprungssamhällen – mitt i Oklahoma och Taikas i Aotearoa”, säger Sterlin Harjo i ett uttalande.

Serien består av halvtimmesavsnitt och följer enligt FX beskrivning fyra tonåringar från den amerikanska ursprungsbefolkningen som tillbringar sina tid på landsbygden i Oklahoma med att begå brott … och bekämpa brottslighet.

De fyra kompisarna Bear, Elora Danan, Willie Jack och Cheese spelas av D’Pharaoh Woon-A-Tai (Creeped Out), Devery Jacobs (American Gods), Paulina Alexis (Beans) och nykomligen Lane Factor.